Még egy picit várni kell ugyan a kertemben a friss eperre, de már a virágaik beharangozzák az érkezésüket. Olyan jó napról napra gyönyörködni abban, ahogy nőnek, sokasodnak! A boltok már tele vannak import eperrel és valljuk be, mindannyian elcsábulunk láttukon. Némelyik már illatával és zamatával is kezdi megkörnyékezni a saját termesztésűt. Én most épp ilyenre leltem, ára is elfogadható volt, így vettem is belőle két dobozzal. Gondoltam, többfélét is készítek majd belőle. Elsőként egy főzés nélküli, egészséges krémlevest készítette.
Elképesztően egyszerű és elképesztően gyorsan elkészíthető, így aztán amíg a hétvégi bevásárlás után a laktatóbb főétel elkészült, már csillapította is éhségünket.
Így készítettem:
Hozzávalók: (személyenként)
- két marék friss eper (de télvíz idején akár mirelitből is elkészíthető)
- 1,5 dl kókusztej
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- díszítésként citromfű, pár csipet kókuszreszelék és eper szeletek
Nem tévedés! Cukormentes, hiszen az eper, a kókusztej és a kókuszreszelék kellőképpen megédesíti, így alakbarát. Mivel pedig nem tartalmaz állati eredetű fehérjét sem, így azok is bátran elkészíthetik, akik érzékenyek rá vagy életmódjukból kizárják a tehéntejet.
Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk és félbe-negyedbe vagdossuk méretüktől függően.
Turmixgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a kókusztejet és egy evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá.
Pár másodpercre magas fokozaton összeturmixoljuk.
Tálkákba töltjük, tetejére citromfű levelet, eper szeleteket és kókuszreszeléket teszünk. Ha időnk engedi, alaposan behűtjük, de azonnal is fogyasztható.
Ugye milyen egyszerű? A kókusztól krémes, a gyümölcstől édes és könnyed! Nyáron akár magában is fogyasztható, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, akár többfélével is!
Próbáljátok ki!