ÍZcsiklandozó

Kókuszlikőrös görögdinnye sorbet málnával

2019. július 20. 08:15 - ÍZcsiklandozó

img_4237-1_1.jpg

 

Nyári hőségben mi mást is szeretünk a legjobban, mint a jéghideg, gyümölcsös finomságokat. Levesként. fagyiként vagy akár sorbetként.
A sorbet tulajdonképpen a fagylalt őse, friss vagy fagyasztott gyümölcsből elkészíthető édesség. Kizárólag gyümölcspüré, némi cukor és esetleg kevés alkohol képezi, ezért igazán praktikus desszert. Hazánkba valószínűleg a törökök hozták be, így azt hiszem, méltán lehetünk hálásak nekik érte.
Könnyen elkészíthető, sokféleképpen variálható finomság. Mivel a cukor mennyiségét ízlésünk szerint határozzuk meg, így kevésbé érett, vagy íztelenebb gyümölcsöket is hasznosíthatunk, ahogyan én is tettem ezzel a kevéssé édes görögdinnyével.

Most egy különleges változatot hoztam, amelyet a kókuszlikőr és a málna igazán harmonikus íze különösen élvezhetővé tesz. 

Így készítettem:

 

img_4212-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 60 dkg kimagozott görögdinnye
- 4 evőkanál porcukor (ez a mennyiség változtatható)
- fél evőkanál vaníliás cukor
- 4 evőkanál kókuszlikőr
- a díszítéshez citromfű levelek
- a tálaláshoz dinnyeszeletek és egy marék friss málna

 

img_4205-1.jpg

 

Elkészítés:

A görögdinnye húsát apró kockákra vagdossuk, kimagozzuk.
Kevés porcukorral elkeverjük, (én a fent említett 4 evőkanálnyit adtam hozzá, de ez ízlés szerint változtatható) és hagyjuk benne teljesen feloldódni. Belekeverjük a vaníliás cukrot is, majd turmixgépbe töltjük.
Hozzáöntjük a kókuszlikőrt és az egészet simára turmixoljuk. Fagyasztótálba töltjük és pár órára betesszük a fagyasztóba. Időnként villával átkavargatjuk, ettől kásásabb lesz.

Nagyjából 5-6 óra alatt teljesen megszilárdul, csillogó, jégkristályos lesz. Tálkákba gombócoljuk, friss málnával és citromfű levelekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

 

img_4243-1.jpg

 

Igazi gyümölcsmentő finomság, nagy hőségben mindenképpen készítsétek el!

 

img_4227-1_1.jpg

 

Laktóz érzékenyeknek különösen ajánlott, hiszen a tejes, tejszínes fagylaltok méltó vetélytársa!

Jó étvágyat hozzá!

 

img_4218-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr1414939776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása