Mi is lehet jobb a nyári nagy melegben, mint egy villámgyorsan elkészíthető, hidegen fogyasztható leves? Készülhet zöldségből, gyümölcsből egyaránt, tökéletes választás, ha nem akarunk a tűzhely mellett rostokolni, viszont valami laktató, hűsítő, folyadékpótló ételre vágyunk.
Nekem személy szerint a gyümölcsösek a zsánereim. illatosak, édesek, egyszerűen mennyeiek.
Most egy finom, mézes őszibaracklevest mutatok, főzés nélkül. Ami pedig a csodás ízélményt fokozza, az nem más, mint a kötelezően hozzá járó vaníliás joghurt.
Így készítettem:
Hozzávalók: (2 személyre)
- 6 db nagyobb, érett őszibarack
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál méz
A vaníliás joghurthoz:
- 1 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál habfixáló
A díszítéshez:
- citromfű levelek
Elkészítés:
Az őszibarackoknak lehúzzuk a héját, a gyümölcsöt kimagozzuk és húsát feldarabolva turmixgép poharába tesszük. Hozzácsorgatjuk a mézet, belekanalazzuk a joghurtot és alaposan összeturmixoljuk. Ezután hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a vaníliás joghurtot, amit hozzá tálalunk. Ehhez a natúr joghurthoz adjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kézi habverővel vagy akár villával pár percig verjük, levegősítjük-habosítjuk. A fixálótól ezalatt az állaga keményedni fog. (Én ehhez a folyamathoz kézi kávétejszín habosítót használtam, akinek van ilyen otthon, bátran használja!)
Tulajdonképpen készen is volnánk. A behűtött levest csészékbe merjük, rákanalazunk az édes joghurtból, pár cikk őszibarackkal és citromfű levélkékkel díszítve tálaljuk.
Az illat és a látvány is csodás!
Bátran próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok hozzá!