ÍZcsiklandozó

Mézes őszibarackleves vaníliás joghurttal

2019. július 27. 18:33 - ÍZcsiklandozó

img_e5374-1.jpg

 

Mi is lehet jobb a nyári nagy melegben, mint egy villámgyorsan elkészíthető, hidegen fogyasztható leves? Készülhet zöldségből, gyümölcsből egyaránt, tökéletes választás, ha nem akarunk a tűzhely mellett rostokolni, viszont valami laktató, hűsítő, folyadékpótló ételre vágyunk.
Nekem személy szerint a gyümölcsösek a zsánereim. illatosak, édesek, egyszerűen mennyeiek.

Most egy finom, mézes őszibaracklevest mutatok, főzés nélkül. Ami pedig a csodás ízélményt fokozza, az nem más, mint a kötelezően hozzá járó vaníliás joghurt.

 

Így készítettem:

 

 

img_e5347-1.jpg

 

Hozzávalók: (2 személyre)

- 6 db nagyobb, érett őszibarack
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál méz

A vaníliás joghurthoz:
- 1 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál habfixáló

A díszítéshez:
- citromfű levelek

 

 

img_5354-1.jpg

 

Elkészítés:

Az őszibarackoknak lehúzzuk a héját, a gyümölcsöt kimagozzuk és húsát feldarabolva turmixgép poharába tesszük. Hozzácsorgatjuk a mézet, belekanalazzuk a joghurtot és alaposan összeturmixoljuk. Ezután hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a vaníliás joghurtot, amit hozzá tálalunk. Ehhez a natúr joghurthoz adjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kézi habverővel vagy akár villával pár percig verjük, levegősítjük-habosítjuk. A fixálótól ezalatt az állaga keményedni fog. (Én ehhez a folyamathoz kézi kávétejszín habosítót használtam, akinek van ilyen otthon, bátran használja!)

Tulajdonképpen készen is volnánk. A behűtött levest csészékbe merjük, rákanalazunk az édes joghurtból, pár cikk őszibarackkal és citromfű levélkékkel díszítve tálaljuk.

 

 

img_5369-1.jpg

 

Az illat és a látvány is csodás!

 

img_5362-1.jpg

 

Bátran próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: leves Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr414982774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása