ÍZcsiklandozó

Mézes-fahéjas sütőtökleves

2019. november 09. 20:37 - ÍZcsiklandozó

img_7263-1.jpg

 

Eljött a tartalmasabb, laktatóbb ételek időszaka, így a krémleseké is. Most egy igazi melengető levest készítettem sütőtökből. Elsősorban sütve szeretem elfogyasztani a sonkatököt, de a hűvös, esős időben immunerősítés céljából felturbóztam mézzel és fahéjjal, amivel csodás, illatos, krémlevest főztem. A tejszíntől selymes lett, a hozzá tálalt földicseresznye enyhe fanyarsága pedig tökéletesen kiegészítette a mézes-édes ízvilágot.

 

Mutatom a receptet:

 

img_7266-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 db kisebb sütőtök (kanadai sonkatök)
- 250 ml tejszín
- 3-4 evőkanál méz
- ½ mokkáskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 dl víz
- pár szem földicseresznye a díszítéshez

 

 img_7267-1_1.jpg

 

Elkészítés:

A sütőtököt feldaraboljuk, magjait kivájjuk, majd 190 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük. A tökhúst a héjról lekaparjuk, turmix gépben a vízzel simára pürésítjük. Ízesítjük mézzel, fahéjjal, vaníliával. Lábaskába töltjük, hozzáöntjük a tejszínt és állandó kevergetés mellett forrásig melegítjük. A tök édességétől függően szükség szerint tovább ízesíthetjük.

Melegen vagy langyosra hűlve tálkákban szervírozzuk. Díszíthetjük friss földicseresznyével.

Ha pedig a tököt előző este megsütitek, már csak 15 percnyi munka lesz vele a fogyasztás napján. Ugye, ez még inkább vonzóvá teszi?

 

img_e7274-1.jpg

 

Szépséges is, mennyei is, mi kell még? Egy jókora adag belőle!

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr1515299326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása