ÍZcsiklandozó

Dalgona kávé

2020. április 15. 14:32 - ÍZcsiklandozó

...ÍZcsiklandozó módra

img_3748-1.jpg

 

Dél-Korea imádott kávéját mutatom meg Nektek, amely világhódító útjára indult. A kávé története egy tévéműsorban kezdődött, melyben a főszereplő egy makaói utazásán kóstolt különlegességet mutatott be. A kávé íze a koreai törökmézre, azaz a dalgona-ra hasonlít, így terjedt hát el ezen a néven világszerte.
Mivel a kihívások korát éljük, nem csoda, ha a #dalgonacoffeechallenge lett az új őrület! Az eredeti recept négy hozzávalóból készül:
- 2 evőkanál instant kávéból, 2 evőkanál forró vízből, 2 evőkanál cukorból és 4 dl tejből.

Én most saját ötlet alapján készítettem, mivel nem iszok állati eredetű tejet, a fűszereket és a különféle ízeket ellenben imádom.

Így készítettem:

 

img_3754-1_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 2 evőkanál instant kávé
- 2 evőkanál forró víz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 4 dl mandulatej
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1 teáskanál szeletelt mandula

 

img_3750-1.jpg

 

Elkészítés:

Egy mélyebb keverőtálba tesszük az instant kávét, a cukrot és a forró vizet. 
Elektromos habverővel (az eredeti recept szerint a makaói kávézókban kézzel verik habosra) addig keverjük, amíg sűrű, világosbarna, krémmé alakul a keverék. (Ne aggódjunk, ez a folyamat kevesebb, mint egy perc, kézzel viszont nem lehet olyan keménnyé verni és lényegesen hosszabb idő is kell hozzá) Én új  Anka turmixgépem habverő funkcióját használtam.
A mandulatejet hidegen pohárba töltjük és a kész kávéhabot a tetejére kanalazzuk. Mivel a mandulatej édeskés ízű,  ezért tettem kávékrémbe csak 1 evőkanál cukrot.

A szeletelt mandulát a krém tetejére szórjuk és meghintjük őrölt fahéjjal.

Máris fogyaszthatjuk!

 

img_3742-1.jpg

 

Elképesztően finom, krémes ital!

A habos barna kávékrém lassan keveredik fel a tejben, így sokáig élvezhetjük mesés látványát is!

 

img_3754-1.jpg

 

Mivel a hab remekül tűri a hűtést, akár 3 napig is eláll állagát megtartva a hűtőben, így, ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor reggelente csak a tejre kell rákanalaznunk.  

 

img_3728-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9315614654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása