Dél-Korea imádott kávéját mutatom meg Nektek, amely világhódító útjára indult. A kávé története egy tévéműsorban kezdődött, melyben a főszereplő egy makaói utazásán kóstolt különlegességet mutatott be. A kávé íze a koreai törökmézre, azaz a dalgona-ra hasonlít, így terjedt hát el ezen a néven világszerte.
Mivel a kihívások korát éljük, nem csoda, ha a #dalgonacoffeechallenge lett az új őrület! Az eredeti recept négy hozzávalóból készül:
- 2 evőkanál instant kávéból, 2 evőkanál forró vízből, 2 evőkanál cukorból és 4 dl tejből.
Én most saját ötlet alapján készítettem, mivel nem iszok állati eredetű tejet, a fűszereket és a különféle ízeket ellenben imádom.
Így készítettem:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál instant kávé
- 2 evőkanál forró víz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 4 dl mandulatej
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1 teáskanál szeletelt mandula
Elkészítés:
Egy mélyebb keverőtálba tesszük az instant kávét, a cukrot és a forró vizet.
Elektromos habverővel (az eredeti recept szerint a makaói kávézókban kézzel verik habosra) addig keverjük, amíg sűrű, világosbarna, krémmé alakul a keverék. (Ne aggódjunk, ez a folyamat kevesebb, mint egy perc, kézzel viszont nem lehet olyan keménnyé verni és lényegesen hosszabb idő is kell hozzá) Én új Anka turmixgépem habverő funkcióját használtam.
A mandulatejet hidegen pohárba töltjük és a kész kávéhabot a tetejére kanalazzuk. Mivel a mandulatej édeskés ízű, ezért tettem kávékrémbe csak 1 evőkanál cukrot.
A szeletelt mandulát a krém tetejére szórjuk és meghintjük őrölt fahéjjal.
Máris fogyaszthatjuk!
Elképesztően finom, krémes ital!
A habos barna kávékrém lassan keveredik fel a tejben, így sokáig élvezhetjük mesés látványát is!
Mivel a hab remekül tűri a hűtést, akár 3 napig is eláll állagát megtartva a hűtőben, így, ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor reggelente csak a tejre kell rákanalaznunk.