A késő ősz vitathatatlanul a sütőben sült burgonya időszakának kezdete. Én rendszeresen készítek a családomnak belőle vacsorát, olcsó, kiadós, laktató és valljuk be, a legegyszerűbben elkészíthető étkek egyike.
Csak alaposan megmossuk és megszárítjuk a krumplit és már tolhatjuk is a forró sütőbe nagyjából háromnegyed órára. Ha nem bonyolítjuk, egyszerűen vajjal forrón megkenve, megsózva, borsozva és némi őrölt pirospaprikával megszórva már tálalható is.
Ha azonban van otthon sonka, szalámi, esetleg sajt, máris gazdagabbá tehetjük. A recept egyszerűen csak ennyi...
Ennek a bejegyzésnek az apropója ezért nem is maga a receptírás, hanem az ötletadás...
Mivel itt az iskolai őszi szünet, sőt...a hazánkban is egyre népszerűbb Halloween időszaka, így hívjátok bátran segítségül nagyobbacska gyerkőcötöket az elkészítéséhez, garantáltan örömmel tudjátok őket bevonni a munkába!
Csupán hegyes késre, ügyes kezekre és némi burgonyára van szükség...
Indulhat a vacsorakészítő, rémisztően jó móka!
Amíg faragjátok a krumpliarcokat, melegítsétek elő a sütőt 180 fokra!
Csak engedjétek szabadjára a fantáziátokat!
(A gyerekeket azonban egy percre se hagyjátok egyedül a késsel!!!)
A sülő burgonya illata káprázatos! Óvatosan megérintve ellenőrizzétek, valóban kellően megsült-e!
A kész burgonyát nem csak vajjal, hanem ketchuppal vagy akár majonézzel is tálalhatjátok!
Nincs olyan gyerkőc, aki ne enné meg a vacsoráját, mind egy szálig ezek után!
Egy pohár forró teával, felnőtteknek akár forralt borral remek étel.
Próbáljátok ki, igazán jó kis elfoglaltságban lesz részetek!
Jó időtöltést és jó étvágyat kívánok!