
Ugye emlékeztek, hogy tagja vagyok egy csoportnak,a Miadéle-nek, ahol időről időre bemutathatjuk blogger társainkat?
Most a Gasztrospicc kedves háziasszonyát, Ilonát ismertetem meg Veletek! Nem is akármilyen receptjén keresztül, hanem a zabropogóson át!
Ilona igazi útkereső, aki úgy érzi, a konyha világán belül talált leginkább magára. Mostani blogja igazán vidám hangulatú, amilyen Ő, maga. Nem túl régen kalandozik ezen a területen, de aki beleolvas bejegyzéseibe, az otthonosan érezheti magát mellette. Nekem módomban állt közelebbi kapcsolatba kerülni Vele, így bátran mondhatom, jó együtt beszélgetni, mert azonnal közös hullámhosszra kerül Vele az ember.
Számtalan receptje mellett olvashatunk általa étterem ajánlókat is.
Én most egy finom, egészséges nassolni valót próbáltam ki az oldaláról, ami igazán kedvemre volt már a neve elolvasásakor is. Nassolni ugyanis mindenki szeret!
Chilis ízvilágúra álmodta meg zabropogósa receptjét, ám én ezt óvatosan kezeltem, de kapott a nassolni valóm egy kis csípősséget...

Mutatom a receptjét:

Hozzávalók:
-150 g zabpehely
- 100 g liszt
- 75 g vaj
- sajt (nála Maasdamer, de lehet Trappista is)
- 2 lapos ek tejföl
- 1 db tojás
- chilipor (ízlés szerint)
- 2 tk só
- a tetejére szezámmag
- a nyújtáshoz sütőpapír
Leírása szerint így készítjük:
- " A vajat kissé megolvasztom (ne folyjon!), és hozzáadom a kimért liszt+zabpehely kombóhoz. Jöhetnek a fűszerek, majd tejföl, tojás, és a reszelt sajt. Kislyukú reszelőn reszeljétek le, mert ha nagyobb fajtán történik, nem lehet majd szépen elnyújtani, és csak néhol kikandikálnak majd belőle a sajtdarabok. Amikor minden hozzávaló benne van, begyúrom. Egy nagyon masszív, kemény, omlós tészta lesz a végeredmény.
- 4 részre szedem, majd két sütőpapír között elkezdem kinyújtani. Azért sütőpapír, mert így nincs fölösleges plusz liszt, ami még plusz kalória lenne, már pedig ez egy egészségesebb nassolnivaló, vagy mi. Extra vékonyra nyújtom, majd derelyevágóval vékony csíkokra szeletelem.
- A sütőt előmelegítem 170 fokra, alul+felül sütés, és légkeverés módban. Sütőpapírral bélelt tepsibe (új sütőpapír, nem jó azon, amin nyújtva lett) helyezem őket, kapnak egy kis tojásos kenést, és megszórom őket szezámmaggal. Mehetnek is be a sütőbe, ahol nagyjából 10 percig sülnek. "

Ugye milyen jól hangzik ez a recept? Valóban fantasztikus illat terjeng a konyhában ettől a sós finomságtól! Egyszerű elkészítése, ízvilága magával ragadott!

Biztos, hogy én is sokszor elkészítem még!

Próbáljátok ki Ti is!

Gyors, finom.ízes ropogtatni való!

Sokáig eláll, ha el nem fogy!

Jó étvágyat hozzá!
