ÍZcsiklandozó

Pikáns krumplisaláta

2021. augusztus 13. 20:49 - ÍZcsiklandozó

... a magam módján

img_3191-1.jpg

 

Nagy melegben szerintem mindenki szívesen fogyaszt hideg ételeket. Legjobb ilyenkor azokat választani, melyeket nagyobb adagban lehet elkészíteni és kifejezetten jó, ha a hűtőben összeérnek az ízeik. Ilyenek a majonézes saláták, amelyek nagy kedvenceim, mert rendkívül gazdagon variálhatók, laktatók vagy kissé könnyedebbek.

Ezt a krumplisalátát a laktatóbbak közé sorolom, ám a benne lévő hozzávalók savanykás íze mégis üdítővé is teszi. Önállóan is fogyasztható, de remek köret lehet akár sültek, rántott húsok, halak mellé. 

Én így készítem:

 

 

img_3197-1.jpg

 

Hozzávalók:
- 750 g salátának való burgonya
-1 nagyobb lila hagyma
- 5-6 db savanyú uborka
- 2 szál újhagyma
- 3 dl tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- frissen őrölt bors és rózsabors
- só ízlés szerint
- fél evőkanál mustár

 

Elkészítés:
A krumplit megmossuk, majd héjastól feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A vízbe teszünk 1 evőkanál sót is. (Salátának olyan burgonya megfelelő, amelyik nem szétfővő, nem túl lisztes.)
Amíg fő a krumpli, elkészítjük a saláta öntetet. Ehhez a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, sózzuk, borsozzuk. A savanyú uborkát apróra vagdossuk, a lila hagymát meghámozzuk, félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az újhagymát megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. Hozzákeverjük a zöldségeket a majonézes  alaphoz.
A krumpli akkor jó, ha hústűvel beleszúrva az már átmegy rajta könnyedén, de még nem nagyon puha. Ekkor leszűrjük, pár percig hűlni hagyjuk, majd hegyes kés segítségével meghámozzuk.(Vigyázzunk, nagyon forró!!!)
Elnegyedeljük és vékony szeletekre vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Kihűlés után mély tálba tesszük, majd leöntjük a majonézes szósszal. Óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön a krumpli, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára.

Másnap tálaljuk friss zöldhagymakarikákkal és rózsaborssal megszórva.

 

img_3201-1.jpg

 

Ugye milyen egyszerű?

 

img_3192-1.jpg

 

Készítsétek el, nagyon finom!

 

img_3187-1.jpg

 

Ha még gazdagabbá akarjátok tenni, rakhattok bele főtt tojást, apróra vágott sonkát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr616658906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása