ÍZcsiklandozó

Szilvás kevert süti

2021. augusztus 27. 19:05 - ÍZcsiklandozó

img_6547-1_1.jpg

 

Ebben a kora őszies időben jól esik kicsit begyújtani a sütőbe... nem csak a kellemes nyarat idéző meleg miatt, hanem a finoman szálló illatok varázsa miatt is.

Mivel itt a szilva szezon, érdemes ebből a csodálatos gyümölcsből minél több finomságot készíteni. Tudom, a közelgő szeptember már a legtöbb édesanyára, nagymamára sok-sok feladatot ró, így mi sem jobb egy gyorsan elkészíthető, remek receptnél. Akár hétvégére, akár az iskolából hazatérő lurkók pocakjának megtöltésére szánjuk, mindenképpen jó választás!

A szilva szaftossága, a mascarpone krémessége és a puha tészta fantasztikus harmóniában van ebben a sütiben!

Így készül:

 

 

img_6507-1.jpg

 

 

 

Hozzávalók:
- 8 db szilva
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 2 egész tojás
- 125 ml tej
- 200 g liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 mk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 250 g mascarpone
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- pár szelet szilva
- citromfű

 

Elkészítés:
A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. A vajhoz adjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot, a cukrot, a sót és a citromhéjat, alaposan kikeverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapíros formába öntjük, rádobáljuk a szilvákat, majd ráöntjük a tészta másik felét. 180 fokon 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A kész sütit a formában hagyjuk kihűlni.

Míg hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét kikavarjuk a por és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Szilvával és citromfűvel díszítjük.

 

 

img_6545-1.jpg

 

Ugye milyen egyszerű és nagyszerű?

 

img_6520-1.jpg

 

A kevert tészta alaprecept, érdemes egyéb őszi gyümölcsökkel is kipróbálni!
(körte, alma stb)

 

img_6533-1.jpg

 

Készítsétek el, jó étvágyat hozzá!

 

img_6548-1_1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr316672712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása