Nagyon szeretem az egyszerű, de nagyszerű ételeket. Ez a csípős-pikáns túrókrém sütőtök formában fantasztikus képviselője ennek a kategóriának.
Tulajdonképpen kedvünk és ízlésünk szerint ízesíthetjük az alap krémet, amit aztán a forma megtartásával vidám, vicces kennivalóként tálalhatunk egy őszi reggeli vagy vacsora közepedte.
Kenyérre, pirítósra kenve is fantasztikus, de egy baráti összejövetelkor akár sós krékerrel, keksszel szuper látványos előétel lehet.
Mutatom, hogy készült:
Hozzávalók: (2-3 személyre)
- 15 dkg túró
- 3 db csípős kockasajt
(vagy 1 db tömlős csípős sajtkrém)
- 1 evőkanál puha vaj
- ha a túró nagyon száraz, plusz 1 evőkanál tejföl
- só, bors
- ízlés szerint plusz chili
A "tök héjához":
- 4 evőkanál kukorica corn flakes
- fél mokkáskanál őrölt piros paprika
(Ez lehet akár csípős is!)
A "tök szárához"
- 1 db zöldpaprika szár
Elkészítés:
A zöldpaprika szárát óvatosan kivágjuk a paprikából és alaposan megmossuk, megszárítjuk. A túrót tálba tesszük, villával alaposan áttörjük, hozzáadjuk a kockasajtokat, a puha vajat és ha szükséges a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a masszából nagyobbacska gombócot formálunk. Hűtőbe tesszük pár percre.
A corn flakes-et erős nejlonzacskóba öntjük, a zacskószáját jól bezárjuk, majd egy sordófát párszor alaposan átgurítunk rajta, amíg a kukoricapehely egészen apró szeművé összetörik.
Tálkába öntjük a zacskóból a kukorica pelyhet, őrölt pirospaprikával alaposan összekavarva kissé narancsosra színezzük. Ha bevállalósak vagyunk, akár chilis-csípős paprikát is használhatunk.
A túrókrém golyót a hűtőből kivéve kívülről ügyesen bevonjuk vele, így alakítjuk ki a "tök héját": Egy tompa késsel óvatosan barázdákat nyomunk a sütőtöknek megfelelően, végül a paprika megmosott szárát a tetejébe óvatosan belenyomva tálaljuk.
Remek móka az elkészítése, akár gyerekeket is bevonhatunk a munkába, ha nem csípősre készítjük.
Finom, ízletes, próbáljátok ki, akár más ízvilágban is!
Egészségetekre!