Május közepén igazán szeszélyes, sem nem tavaszi, sem nem nyári napoknak örvendhetünk. Ma igazán nyári hőség volt, szinte rekkenő meleg lett délutánra. Nekem azonnal a június végi vízparti hangulat jutott az eszembe, vele együtt az illatok és az ízek...
Mondjátok, hogy nem csak nekem hiányzik már a napágyon való egész napos sütkérezés, a vízben való láblógatás, a fülledt esték csillagos egének bámulása...
Nos, még fel kell ébrednünk, mert a szabadságolásokig van jó pár hét...a rohanós munkanapok után azonban jó megpihenni, hétvégén gyors étellel készülni, ami ízében már a nyarat idézi.
Én most egy elképesztően finom aranydurbincs receptet hoztam, ami ráadásul körettel együtt jó fél óra alatt elkészül!
Az aranydurbincs már az ókorban is ismert keszegféle volt, melyet széles körben használják a mediterrán konyhákban. Fantasztikusan illik hozzá az egyszerű bors és a citrom! Nem is kell túlgondolni azt hiszem.
Én sem teszem, úgyhogy fogjatok hozzá, készítsétek el ha sikerül beszereznetek pár szép példányt ebből a csodás halból!
Íme a receptem:
Hozzávalók:
(személyenként)
- 1 egész aranydurbincs
- só
- fekete bors
- rózsabors
- 2-3 karika friss citrom
- 1-2 babérlevél
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A megtisztított halat leöblítjük, papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe citromkarikákat és babérlevelet teszünk.
A vajat felolvasztjuk serpenyőben, ráhelyezzük a fűszeres aranydurbincsot, és oldalanként 10-10 percig sütjük.
Friss salátával, héjában főtt és vajban pirított rozmaringos burgonyával, valamint citrommal kínáljuk.
Ugye milyen rémesen egyszerű? Szinte hihetetlen!
A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/
Ezt a receptemet olvashatjátok már a Kifőztük gasztromagazin oldalain is!
Jó étvágyat hozzá!