ÍZcsiklandozó

Túrós papucs

2023. március 17. 17:30 - ÍZcsiklandozó

... gyorsan, leveles tésztából

img_4359-1_1.jpg

 

Itt a tavasz, vele együtt a jó idő, a kirándulások, szabadtéri programok, kerti szorgoskodások időszaka. Ilyenkor jó dolog gyorsan elvégezni a konyhai munkálatokat, ehhez pedig nem szégyen előkapni olyan alapanyagokat, mint például a leveles tészta. Bevallom én is használok alkalmanként ilyet, szuperkönnyen, gyorsan elkészülnek vele akár desszertek, akár főételek.
Most túrós papucsot készítettem, (igazán találó nevet kapott, ugye?) édes, illatos sütit, ami jól esik a laktató hétvégi menü után. 


Ha kedvet kaptok az elkészítéséhez, íme a receptje:

 

 

img_4357-1.jpg

 

Hozzávalók:
- 2 csomag bolti leveles tészta
- 500 g túró
- 2 tojás sárgája
- 4-5 ek. porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja

A lekenéshez:
- 1 db tojás

A meghintéshez:
- vaníliás porcukor

 

Elkészítés:
Először a sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben elkészítjük a tölteléket. A túrót mély tálba tesszük, villával kissé áttörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrokat és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük. 
A leveles tésztát széthajtogatjuk, (ha "tömbös" tésztánk van, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra, nagyjából 2-3 mm vastagra.), majd egyforma négyzetekre vágjuk. (körülbelül 8x8 vagy 10x10 cm-esre) 
A túrókrémet a négyzetek két szemben lévő csúcsa között átlósan a tészta közepére kanalazzuk, majd másik két csücsküket a tetején összehajtjuk. Ujjunkat megnedvesítve az összehajló tésztaszéleket összeragasztjuk, óvatosan összenyomva. A sütiket sütőpapírral borított tepsikre sorakoztatjuk. Amikor készen van az összes "papucs" kissé felvert tojással a tészták tetejét lekenjük, majd forró sütőbe toljuk a tepsit. Addig sütjük, míg a tészta szép halványbarna színt kap és a töltelék láthatóan átsült (kb. 25 perc). 
Langyosra hűtjük, és vaníliás porcukorral meghintjük.

 

img_4363-1_1.jpg

 

Ugye, milyen egyszerű? Akár hétköznapi reggeli vagy tízórai is lehet belőle.

 

img_4367-1.jpg

 

Ha szeretjük, rumba áztatott mazsolával is gazdagíthatjuk.

 

img_4356-1.jpg

 

Langyosan a legfinomabb!

 

img_4344-1_1.jpg

 

Készítsétek el, váljék kedves egészségetekre!

 

img_4362-1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr3518072630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása