Gondolom, minden háztartásban előfordul időnként, hogy felhalmozódik a pékáru a legnagyobb igyekezet és odafigyelés ellenére...Ilyenkor bevetjük a bundáskenyér, zsemlemorzsa, kiflifelfújt, stb. kombinációkat a hasznosításra.
Persze, amikor már egy rohanós hétköznapon a meleg étel is elfogyott a hűtőből, ami éppen most hiányzik a legjobban az éhes családtagoknak, akkor előkerülnek a töltött, rakott lehetőségek mindezek orvoslására.
Én most egy szalámis, tojásos, sajtos melegszendvicset hoztam, zsemlében újragondolva, amely pillanatok alatt elkészül és nagyon finom.
Így készítettem:
Hozzávalók személyenként:
- 1-2 db szikkadt zsemle
Zsemlénként:
- 3-4 szelet szalámi
- 1 db tojás
- reszelt sajt
- só, bors, chili paprika ízlés szerint
- apróra vágott snidling
Elkészítés:
A zsemlék tetejét óvatosan levágjuk. A belsejüket kivájjuk (Zsemlemorzsához, hústöltelékekhez a későbbiekben felhasználható.)
Az üregbe alulra fektetjük a szalámi szeleteket, majd ráütjük óvatosan a tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha elkészül az étel, olyan lesz, mint egy tükörtojás.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd betakarjuk reszelt sajttal. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük.
A sütőt bekapcsoljuk, betoljuk a tepsit, majd készre sütjük a zsemléket. Ez ízlés szerint történik, kinek kinek kedve szerint. Én a tojást csak addig sütöttem, amíg a fehérje már megszilárdult, de a sárgája még folyós maradt, a sajt pedig teljesen megolvadt. Ez nagyjából 15 perc volt.
Próbáljátok ki, variáljátok a tölteléket bátran!
És egy jó hírem is van, ami nem csalás, nem ámítás: