Februárban van a lányom névnapja, aki 17 éves lévén igazi felnőtt lassan.
Persze a felnőtté válás tudom, hogy elkerülhetetlen, de jól esik nagyot kacagni gyermekien, akár egy ilyen viccesen kedves süti láttán valamennyiőnknek.
Ennek a muffinnak csupán ezek a gondolatok az előzményei. Sok-sok héttel ezelőtt láttam egy külföldi oldalon (Pinterest) hasonló sütit, akkor elhatároztam, a kamasz lányom névnapjára elkészítem.
Mivel Valentin nap és Nőnap is közeledik, talán több hölgy olvasóm is megörül a receptnek, hiszen jópofa, látványos, az elkészítése pedig nem is olyan ördöngös, mint amilyennek gondolnánk. Az alapja egy egyszerű csokis muffin, a díszítést pedig a fantáziánk szabja meg.
Én így készítettem:
Hozzávalók:
A muffinhoz: (12 db)
-15 dkg liszt
-15 dkg cukor
-15 dkg vaj
- 5 dkg keserű kakaópor
- 5 dkg étcsoki
- 2 egész tojás
- fél s. sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Cipőnként:
- 1 db babapiskóta
- 1 db Roletti
- mascarpone (összesen 500 g)
- vaníliás cukor és porcukor ízlés szerint
- ételfesték
- díszítő cukorgyöngy
Elkészítés:
A cipők talpát képező muffinok tulajdonképpen egyszerű csokis sütik, bármilyen ízesítéssel helyettesíthetők kedvünk szerint.
A tojásokat a cukrokkal kihabosítjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Kisebb muffin papír formákba kanalazzuk a masszát. (Ezek legyenek színesek, de minta nélküliek, hiszen a cipők talpát adják majd.)
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük a muffinokat, ahol 20 perc alatt készre sütjük.
Ezután teljesen kihűtjük őket.
Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a színes krémeket.
Ehhez a mascarponét ízesítjük porcukorral és vaníliás cukorral kedvünk szerint. (Én nem akartam túl édesre, így találomra adtam hozzá pár kanál cukrot.)
Ha megcukroztuk, annyi részre osztjuk, ahány színt szeretnénk használni a díszítésnél. Minden részhez adunk pár csepp ételfestéket. (Én kéket és pirosat használtam, de csak keveset, hogy halvány árnyalatokat kapjak.)
A kihűlt muffinokat picit bevágtam, ahová a babapiskóta talpakat akartam illeszteni.
Minden cipőcske talpához egy-egy babapiskótát használtam. Ezeket megkentem az édes, de fehér mascarpone krémmel, majd a szélüket habzsákba töltött színes masszával díszítettem.
A cipők magas sarkához Rolettit használtam, amelyeket a kívánt magasságban elvágtam és fehér mascarpone krémmel illesztettem a cipők talpához.
A cipők fejét különböző színű krémmel díszítettem és krémrózsákkal, díszgyöngyökkel dekoráltam.
Fogyasztás előtt fél órára hűtőbe tettem.
Mit is mondhatnék.... a siker nem maradt el! Mindenki arcára mosolyt csaltam, nem csak az ünnepeltére! És persze nem csak az íze miatt, hanem a kedves, szemet gyönyörködtető vagány, csajos látvány miatt is...
Próbáljátok ki Ti is!
A díszítés és az alap csupán rajtatok múlik! A siker azonban borítékolható!