ÍZcsiklandozó

Tojáskrém

2019. április 21. 07:16 - ÍZcsiklandozó

...nem csak Húsvétra

img_1743-1.jpg

 

A tojáskrém az év bármely szakában laktató kenni-ennivaló, ám tavasszal, az új hagyma és a friss petrezselyem megjelenésekor különösen finomra készíthető. Szerintem szinte minden háztartásnak meg van a saját receptje, amire esküszik, én is a sajátomra.

Friss pékáruval, sok friss zöldséggel, salátával kínálva szinte megunhatatlan!

Én így készítem:

 

img_e1737-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 5 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- mustár és majonéz
- só, bors
- zöldhagyma
- petrezselyem

 

img_1745-1.jpg

 

 

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. Éles késsel apró-darabosra vagdossuk. 
Egy tálban összekeverjük a puha vajat az ízlés szerint hozzáadott majonézzel és mustárral, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a feldarabolt tojásokat, vékony karikákra vágott zöldhagymával ízesítjük. Egy kis csokor friss petrezselymet is vagdosunk bele. Alaposan összekeverjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek.

 

img_1744-1.jpg

 

Friss salátával és pékáruval kínáljuk. Húsvétkor reggelire kínálhatjuk, de egyszerű hétköznapokon akár tízóraira is csomagolhatjuk!

Jó étvágyat hozzá!

 

img_e1727-1.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5914777316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása