A tojáskrém az év bármely szakában laktató kenni-ennivaló, ám tavasszal, az új hagyma és a friss petrezselyem megjelenésekor különösen finomra készíthető. Szerintem szinte minden háztartásnak meg van a saját receptje, amire esküszik, én is a sajátomra.
Friss pékáruval, sok friss zöldséggel, salátával kínálva szinte megunhatatlan!
Én így készítem:
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- mustár és majonéz
- só, bors
- zöldhagyma
- petrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. Éles késsel apró-darabosra vagdossuk.
Egy tálban összekeverjük a puha vajat az ízlés szerint hozzáadott majonézzel és mustárral, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a feldarabolt tojásokat, vékony karikákra vágott zöldhagymával ízesítjük. Egy kis csokor friss petrezselymet is vagdosunk bele. Alaposan összekeverjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Friss salátával és pékáruval kínáljuk. Húsvétkor reggelire kínálhatjuk, de egyszerű hétköznapokon akár tízóraira is csomagolhatjuk!
Jó étvágyat hozzá!