ÍZcsiklandozó

Színes túrókrém rolád

2020. április 11. 15:10 - ÍZcsiklandozó

... akár Húsvétra is!

img_3443-1.jpg

 

A túrókrém sokoldalúan használható, ízesíthető, nincs is olyan magyar ember, aki legalább a körözöttet ne ismerné, ne kedvelné. Mivel a túró viszonylag semleges íze jól párosítható különféle fűszerekkel, zöldségekkel, igen látványos és finom "kennivalók" készülhetnek belőle. Ünnepre hangolva én most különösen látványos reggelire valót szerettem volna készíteni, így született meg ez a csodaszép és nagyon finom rolád. Húsvétra vagy csak egy egyszerű vasárnapi reggelihez is ideális, szemet és gyomrot gyönyörködtető. Ne rettenjetek meg, nem ördöngösség elkészíteni, csupán némi szépérzék és kézügyesség kell hozzá!

Így készült:

Hozzávalók:

- 75 dkg krémes túró (meglepő, de lehet ilyet kapni!)
- 15 dkg vajkrém
- só, bors

A díszítéshez: (opcionális a mennyiség és a hozzávaló, de mindenből csupán kevés kell!)

- hónapos retek
- lilahagyma
- kígyóuborka
- ehető virágok (nálam ibolya volt itthon)
- sárgarépa
- kapor
- petrezselyemlevél
- rózsabors

 

img_3445-1.jpg

 

Elkészítés:

A túrót és a vajkrémet keverőtálba tesszük, sózzuk borsozzuk és nagyon kevés ideig, lassú fordulatszámon keverjük (ha géppel dolgozunk). Nekem segítségem volt ebben a folyamatban az Ankarsrum Magyarország robotgépe, mely sokoldalúságánál fogva minden munkafázist megkönnyített. Kézi keverésnél is óvatosan dolgozzunk!
Egy Folpack fóliát vágjunk akkorára, amibe majd csomagolni tudjuk a roládot. (kb. 30x40 cm)

A zöldségeket (retek, kígyóuborka, sárgarépa, lilahagyma) mossuk meg és mandolinvágón vágjuk hajszál vékonyra.  (Nekem a csodamasinám ebben is segített).
Fektessük le ízlés szerint a szeleteket a fóliára, hosszanti oldalával párhuzamosan, középtájon, nagyjából 10-12 cm szélességben, ami megegyezik majd a rolád külső átmérőjével. A zöldségek közé tegyünk megmosott friss fűszernövényeket (kapor, petrezselyemlevél) és ehető virágokat.
A színes "kavalkádra" kanállal halmozzuk a túrókrémet, majd a fóliát fogva óvatosan tekerjük be szorosan, rolád formába. Így a túrós krém külsejét beborítják majd a csodás zöldségek és fűszernövények, virágok. A fólia két végét tekerjük meg szorosan, azokat fogva kicsit sodorjuk meg a túrókrém roládot, hogy szép egyenletes hengert kapjunk.

Tegyük hűtőbe egy éjszakára.

 

img_3431-1.jpg

 

Tálaláskor saláta (friss zöldsaláta és rukkola) és petrezselyem leveleket terítsünk a tálra, majd emeljük rá a túróroládot. A Folpack fólia végeit tekerjük ki, majd óvatosan húzzuk le a roládról a teljes fóliát. A rózsabors szemekkel utólag kitölthetjük az esetlegesen üres részeket.

Frissen sült kiflire kenve csodás ünnepi reggeli lehet akár Húsvétra is! Ha kiflit is sütnétek, itt találhatjátok hozzá receptemet, ami szuper, hiszen még keleszteni sem kell!

Mivel nem tartalmaz zselatint, így a növényi táplálkozást követők is fogyaszthatják. Könnyed, de laktató, látványos finomság. Rendkívül krémes, mely gyönyörűen megtartja formáját. Aki tart tőle, hogy nem sikerül majd, az tehet bele némi zselatint, de higgyétek el, felesleges!

 

img_3438-1.jpg

 

A díszítést csupán a fantáziánk szabja meg!

 

img_3416-1.jpg

 

Próbáljátok ki, nyűgözzétek le vele családotokat!

Jó étvágyat hozzá!

 

img_3441-1.jpg

 

Amint tudjátok:

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr1415605292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása