ÍZcsiklandozó

Málnás csokikrém avokádóból

2020. július 12. 13:24 - ÍZcsiklandozó

... egészségesen és mindenmentesen

img_5552-1.jpg

 

Szerintem az édesség utáni vágy minden emberben fellángol, kinél ritkábban, kinél gyakrabban. Persze nem könnyű lemondani róla, ha vigyázunk az alakunkra és az egészségünkre... Mivel jó néhány zöldségféle, növényi termés alkalmas arra, hogy egészségesebb összetevője legyen desszerteknek, így én gyakran használom  azokat alapanyagnak finom édességekhez. Így volt ez pl. már cukkini, répa, cékla felhasználásával, elsősorban lisztpótlásra, állagjavításra használva, az édesítésre használt cukormennyiség csökkentésével, hiszen alapvetően ezek természetes cukortartalmát érdemes kihasználni.
Most a számomra nagyon kedves avokádót vettem alapul, régóta szemeztem ugyanis a belőle készíthető csokikrémmel.
Rámrobbant az édesség utáni vágy, hirtelen akartam valami finomat enni, de a hűtőbe bepillantva nem sok alapanyagnak valót találtam. Két avokádó azonban ott várakozott, gondoltam eljött az idő, most kell gyorsan kipróbálni...

Elővettem a szuper turmixgépemet, a kertből szedtem pár marék málnát és még némi hozzávalóval pár perc alatt olyan krémes édességet készítettem, hogy magam is elcsodálkoztam! Elcsábított, magával ragadott, kedvencemmé vált!

Íme a receptje:

 

 

img_5548-1.jpg

 

Hozzávalók: (4 adaghoz)

- 2 db érett avokádó
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál méz
- 2 marék friss málna
- 1 dl kókusztej

- citromfű a tálaláshoz
- némi kakaópor a megszóráshoz

 

Elkészítés:

Az avokádó magját kiemeljük, húsát kikanalazzuk ügyesen a héjából és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport, a mézet, a kókusztejet és gyors fordulatszámon pár perc alatt összeturmixoljuk. Hihetetlenül krémes, selymes állagot kap turmixolás közben! A méz helyett természetesen lehet más édesítőszert is használni. 

Pohárkákba, tálkákba kanalazzuk, hagyjuk pár percig hűtőben állni fogyasztás előtt. Tapasztalatom szerint az állás jót tesz az állagának, valóságos krémes-pudingos lesz tőle. Ezalatt a málnát leöblítjük, lecsepegtetjük. 

Tálaláskor meghintjük kevés kakaóporral, rárakosgatjuk a friss málnát, díszítjük citromfű levelével.

Voilá! Már csak be kell kanalazgatni!

 

img_5562-1.jpg

 

Ugye milyen egyszerű? Hihetetlenül finom is! Aki megkóstolja, biztosan beleszeret!

 

img_5558-1.jpg

 

 

Tudom, tudom...lehet azt mondani, hogy az avokádó nem olcsó mulatság! De, ha belegondolunk, az egészségünk sem olcsó...sőt! A legdrágább...amiért érdemes tennünk és ennünk!

 

img_5570-1.jpg

 

Ha pedig még ilyen finom, gyorsan elkészíthető is a végeredmény, pláne megérte!

Szerintem oltári jól hangzik, hogy tojás, cukor, liszt és állati eredetű tej mentes! Sokkal többen ehetik majd büntetlenül, mint bármilyen más hagyományos édességet!

Próbáljátok ki!

 

img_5556-1.jpg

 

Váljék egészségetekre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9515996698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása