ÍZcsiklandozó

"BÉZS" panna cotta

2021. november 20. 18:12 - ÍZcsiklandozó

... nem csak a BÉZS Rádió stábjának

img_8887-1.jpg

 

Akik nyomon követik gasztro kalandjaimat, emlékezhetnek még rá, hogy októberben egy órás rádióműsor riportalanya lehettem. A BÉZS Rádió jóvoltából beszélhettem magamról, hobbimról, életem privát oldaláról. Bayer Ilona szerkesztő-műsorvezető kérdéseit kötetlen beszélgetés formájában válaszolhattam meg, és a vidám társalgás alatt Ilonában felmerült a kérdés: Elkészíteném-e a rádió saját desszertjét. Azonnal igent mondtam, és mivel tudom, hogy sok férfi munkatárs is dolgozik a stábban, gondoltam készítek picit "férfias" ízvilágú, de nőiesen könnyed és gyermekien egyszerűen elkészíthető finomságot.

Így született meg ez a kávés panna cotta, amely színében is passzol a rádió nevéhez: BÉZS.

 

Íme a receptje:

 

 

img_8892-1-1.jpg

 

 

Hozzávalók:

- fél liter tejszín
- 3 ek cukor
- 1 ek zselatin
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 ek instant kávé

Tetejére:
- cukrozatlan kakaópor, reszelt étcsoki, habcsók
Elkészítés:
A hideg tejszínből kiveszünk 2 dl-t.
1 dl-hez hozzáadjuk az instant kávét, 1 dl-hez a zselatint és mindkettőt külön-külön csomómentesre keverjük. Közben a maradék 3 dl tejszínt a vaníliás cukorral nagyon lassan melegíteni kezdjük. Amikor már langyos, óvatosan hozzáöntjük a hideg kávés és a hideg zselatinos tejszínt is és folyamatos keverés közben addig melegítjük, amíg ujjunkkal hozzáérve éppen csak csíp, de még nem forr. 
Kiöblített formákba adagoljuk, majd pár órára (de legjobb, ha egész éjszakára) hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálaláskor a formákat óvatosan pár pillanatra meleg vízbe mártjuk, oldalát megmozgatjuk és a panna cottákat tányérra fordítjuk, meghintjük cukrozatlan kakaóporral és reszelt étcsokoládéval. Roppanós habcsókkal (esetleg tejszínhabbal) kínáljuk.
img_8897-1.jpg
Nagyon finom, kellemes ízvilágú desszert.
img_8899-1.jpg
Fiatal, kezdő konyhatündérek és férfiak is bátran fogjanak hozzá!
img_8903-1.jpg
Készítsétek el, váljék egészségetekre!
img_8878-1.jpg
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr2916760494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2021.11.21. 14:29:37

isteni lehet...mint Abruzzoban is volt
süti beállítások módosítása