ÍZcsiklandozó

Mandarinkrém

2018. február 18. 17:31 - ÍZcsiklandozó

28175773_1786420751421645_1961007277_n.jpg

 

Történetesen jó sok mandarinhoz jutottam. Na, jó, inkább úgy fogalmazok: rengeteg mandarinhoz jutottam!

Ahogy a képen is látszik, különfélékhez. A különbözőségük nem csak a méretükben volt látványos, hanem az ízükben is. Volt benne mézédes (erre csapott le mindenki, ha enni szeretett volna), volt magnélküli, sok magvas, savanykás és valljuk be, pokolian savanyú is. Persze a család élelmesebbjei a magnélküli mézédeset kapkodták el először. A többi bizony kezdett zavaróan álldogálni a gyümölcsös kosárban.
Így jött az ötlet, hogy a múlt hétvégén készített citromkrém mintájára elkészítem a mandarin krémet is és ezt persze elsőként mihez is tálalhatnám, ha nem egy mákos pohárdesszerthez. (A teljes pohárdesszert itt nézhető meg.)

Szóval lássuk a selymesen csodás angolkrémet, a curd-ot, mandarin ízben:

 

28217347_1786420648088322_603160914_o.jpg

 

Hozzávalók:

- 4 dl frissen préselt mandarinlé
- 150 g cukor
- 3 egész tojás
- 5 dkg margarin

 

28235813_1786420711421649_734144866_n.jpg

 

Elkészítés:

Aki bio, kezeletlen héjú mandarint tud venni, az reszelje le óvatosan a gyümölcsök héját. Én nem olyat kaptam, így ez a mozzanat nálam most kimaradt...
A tojásokat szétválasztás nélkül üssük egy lábasba. A múlt heti citromkrémbe én csak a tojás sárgáját tettem, most határozottan hígabb állagot szerettem volna a pohárkrémhez, így próba szerencse, beletettem a fehérjéket is. Tökéletes lett! A cukorral habosítsuk fel valamennyire.

 

28233232_1786420691421651_113234795_n.jpg
A gyümölcsöt facsarjuk ki, összesen 4 dl-re lesz szükség. A mandarin levet töltsük a lábaskában lévő tojásos keverékhez, keverjük el, majd tegyük a tűzhelyre, közepes hőfokra. Állandó kevergetés mellett főzzük a kívánt állagúra. Ezután tegyük kicsit félre, hűlni. Amikor még langyos, adjuk hozzá a margarint, amivel krémesre kavarjuk el. Aki a héját is bele tudja tenni, az ennél a pontnál megteheti.Utána már csak a teljes kihűtés, a desszerthez való tálalás vagy az üvegekbe való elraktározás következik.

Az hiszem, ilyen különleges, gyorsan elkészíthető és zseniálisan finom, ezerféleképpen használható krém kevés van.

 

Én most, ahogy írtam, egy mákos pohárdesszerttel együtt tálaltam. Íme:

 

28117743_1786426541421066_174739921_n.jpg

 

Próbáljátok ki Ti is!

És tudjátok: FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr1513679148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása