ÍZcsiklandozó

Gyümölcssaláta sárgadinnyében tálalva

2018. július 07. 21:17 - ÍZcsiklandozó

img_1342-1.jpg

 

Pár hét receptmentes időszak után ismét egy gyümölcsös finomságot hoztam. Holnaptól újra meleget jósol a meteorológia, úgyhogy éppen kellemes lehet majd egy ilyen nagyon látványos, ám annál könnyebben elkészíthető desszerttel hűsölni.
Plusz jó hír, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető, így túl sok fejtörést sem okoz.
nálam kivi, áfonya, banán volt éppen és a málnabokor utolsó terméseivel is megörvendeztetett, így ezeket használtam.

Így készült:

 

img_1278-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 db sárgadinnye (nekem a zöld bélű volt, de csodás a sárgával is)
- 1 db banán
- 1 maréknyi friss áfonya
- 1 db kivi
- pár szem málna a díszítéshez
- fél tasak színtelen Expressz tortazselé (25 g)
- 1 dl víz
- kevés citromfű és menta a tetejére

 

img_1287-1.jpg

 

Elkészítés:

A sárgadinnyét megmossuk, alaposan megtörölgetjük, majd félbevágjuk. A belsejéből óvatosan kikaparjuk a magokat egy kiskanál segítségével. A húsából is eltávolítunk egyenletesen egy részt, ezzel biztosítjuk, hogy a többi gyümölcsnek is legyen több helye.

Az áfonyát megmossuk, megszárítjuk, a kivit meghámozzuk és negyed szeletkékre aprítjuk, utolsóként (hogy ne barnuljon be) a banánt vékonyan felkarikázzuk. 

Közben felforraljuk a vizet, a zselatinport pedig egy tálkába öntjük. A gyümölcsöket csinosan elrendezgetjük a sárgadinnye belsejében.

A felforrt vizet ráöntjük a zselatinra, egy kanál segítségével 2 perc alatt csomómentesen elkeverjük. Langyosra hűtjük és azonnal a gyümölcsökre öntjük, óvatosan, hogy közöttük a teljes dinnye üregét kitöltse, a gyümölcsöket pedig mindenhol bevonja.

 

img_1311-1.jpg

 

 

A sárgadinnye feleket kitámasztjuk, hogy egyenesen álljon és szépen dermedjen a zselés töltelék. Igyekezzünk, mert gyorsan dermed!

Hűtőbe téve alaposan behűtjük. Tulajdonképpen készen is vagyunk, ilyen egyszerű volt. Gyerekekkel is könnyen elkészíthető, külön élvezni fogják a különféle színű és ízű gyümölcsök rakosgatását, dinnyébe töltését.
Tálaláskor óvatosan cikkekre vágjuk, szépen szeletelhető. Tányérra sorakoztatjuk, további gyümölcsökkel, menta és citromfű ágacskákkal vagy akár tejszínhabbal, fagyival kínáljuk.

Akik bátrak, ehető virágokkal is díszíthetik! Látványos, vendégvárónak sem utolsó hideg, gyors desszertet tehetünk az asztalra általa, amivel egészen biztosan mindenkit elbűvölhetünk majd!

Jó étvágyat hozzá!

 

img_1317-1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr2814099649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása