ÍZcsiklandozó

Ünnepi fehércsoki likőr

2019. december 22. 17:58 - ÍZcsiklandozó

img_9313-1.jpg

 

Beköszöntött az ünneplések ideje. Ilyenkor mindenki vendégségbe megy és vendégeket fogad, s az üdvözlések alkalmával bizony még azok is koccintanak némiképp, akik máskor nem vagy csak ritkán szoktak. Korábban már olvashattatok krémlikőr receptet a blogomon, kókuszosat és mézeskalácsos-csokisat is. A hölgyek legtöbbször valami desszert jellegű italt fogyasztanak szívesen, így most rájuk is gondolva készítettem egy nagyon finom, fehércsokis likőrt. Szerencsére minimális időt kell pihennie, úgyhogy akár holnap el is készíthető, s már a szent estén kínálhatjuk is! Ami pedig a hozzávalókat és az elkészítés idejét illeti...meglátjátok, kiváltképp kedvelni fogjátok!

Íme a receptje:

 

img_9287-1_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 100 g fehér csokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 2 dl tej
- 3 tasak vaníliás cukor 
- 2 dl vodka
- ízlés szerint fűszerek (egész ánizs, szerecsendió és fahéj - aki valamelyiket nem kedveli, el is hagyhatja)

Díszítésnek:
- kevés őrölt fahéj

 

img_9284-1.jpg

 

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt lábaskába töltjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész fűszereket. Melegíteni kezdjük, közben kevergetjük. Beletördeljük a csokoládét és addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad a csoki. Ne forraljuk! Ezután hagyjuk langyosra hűlni, majd távolítsuk el belőle az egész fűszereket. Ízesítésként ennyi idő elég is, nem kell, hogy uralkodó ízű legyen benne egyik sem. A vodkát lassú sugárban töltsük hozzá és alaposan keverjük el. Mivel a csoki zsírtartalma kiül, így turmixgépben pár pillanat alatt érdemes homogenizálni. 

Ezzel készen is volnánk! Ugye, milyen egyszerű?

 

img_9304-1.jpg

 

Üvegbe töltve alaposan behűtjük.

 

img_9308-1.jpg

 

Tálaláskor a pohár szélét vízzel benedvesítjük, vaníliás cukorba forgatjuk. A likőrt a pohárba töltjük és megszórjuk az ital tetejét kevés őrölt fahéjjal. 

 

img_9280-1_1.jpg

 

Könnyű, egyszerű és mennyeien finom!

Egészségetekre!

 

img_9312-1.jpg

img_9283-1.jpg

img_9287-1_2.jpg

 

Ugye, milyen csodás a látványa is!

Áldott ünnepet Mindenkinek!

 

img_9311-1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr3415362608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása