A sárgarépa minden évszakban kedvelt zöldség, hiszen nem csak főétel kiegészítője lehet, hanem főétel, köret, leves, sőt desszert is.
Nézzétek csak át korábbi receptjeimet, milyen sokoldalúan használható! Finom, egészséges, vitaminban gazdag. Ilyenkor, Húsvét idején pedig különösen kedvelt!
Most levesként mutatom meg, hogyan tudtok belőle mennyei ételt kreálni pillanatok alatt!
Íme:
Hozzávalók: (4 személyre)
- 5 db közepes sárgarépa (jó édes)
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- só, bors
- kevés rózsabors
- 1/2 db piros alma
- 1 dl tejszín
- ha nem elég édes a répa, akkor 1 evőkanál méz
- pici gyömbér vagy kevés fahéj (ki melyiket kedveli vagy akár mindkettő)
- 1,5 l zöldségleves alaplé
A tálaláshoz:
- 1/2 piros alma
- friss zsázsa vagy petrezselyem levélke
Elkészítés:
A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a vékony karikákra vágott tisztított sárgarépát. Pár percig együtt pirítjuk, majd hozzá adjuk a fél almát apró kockára vágva és további 2 percig együtt dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig főzzük. Ha a répa nem túl édes, kevés mézzel ízesíthetjük, majd kicsit hűlve turmix gépben nagyon simára turmixoljuk. Én ezt most a fantasztikus, új mixeremben tettem meg, úgyhogy hihetetlenül gyorsan ment.
Ezután visszaöntjük a lábasba, ízesítjük gyömbérrel /vagy/és fahéjjal, rózsaborssal és hozzáadjuk a kevés tejszínt, amivel csupán picit hevítjük össze.
Máris tálalhatjuk!
Csészékbe, tálkákba szedjük, a másik fél almát hajszál vékony szeletekre vágva ráhelyezzük a tetejére, friss zsázsa vagy petrezselyem levélkékkel kínáljuk.
Behűtve is nagyon finom! Próbáljátok ki!