
A sütés nélküli finomságok valószínűleg mindenki kedvencei, mivel gyorsan, egyszerűen elkészíthetők. Akár nagyobbacska gyerekek vagy a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak is hozzáfoghatnak az összeállításukhoz. Blogomon már többféle sütés nélkül készíthető desszertet is mutattam, (különleges csokiszalámi, szedres tortácska, csokoládés-kávés torta, mascarponés túrótorta recept egyaránt fellelhető).
Ez a mai desszert az egyik személyes kedvencem, kamasz koromban nagyon sokszor készítettük, nosztalgiázva veszem elő mindig a receptjét. Akkoriban a boltokban lehetett venni az "igazi" Sport szelet nevű csokoládét.
Tudjátok, az "igazit", ami szerintem utánozhatatlan volt. Nagyon csokis, nagyon rumos, nagyon szögletes volt, sztaniol papírba csomagolták, amit kívül egy zöld, sárga betűkkel és egy diszkoszvető sportolóval díszített külső csokipapír burkolt. Persze azóta már többféle csokivariáció is megjelent belőle, de azt az eredeti ízvilágot egyik sem tudta visszaadni.
Ez a desszert mindenesetre eszünkbe juttatja, beleharapva egészen biztosan megszereti még az is, aki eddig nem ismerte.
Kávé mellé, egy kényeztető nap végére vagy egy szorgos hét gyors édességeként, kitűnő választás, de akár családi ünnepek remek desszertje lehet.
Így készítettem:

Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási keksz
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 50 ml sütőrum vagy pár kanál rum aroma
- 20 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tej
Elkészítés:
A háztartási kekszet a csipet sóval, a vaníliás cukorral és a kakaóporral robotgép késes aprítójával alaposan ledaráljuk. Én ehhez Anka gépemet használtam, ami szuper segítőm minden hasonló munkában.
A csokoládét tálba tördeljük, a tejszínt lassan felmelegítjük. Amikor már forró, ráöntjük a csokoládéra, hozzáöntjük a rumot (ha gyerekek is fogyasztják, akkor rum aromát), majd simára, selymesre kavarjuk.
A csokoládés öntet kétharmadát a kakaós kekszhez öntjük, (a többi a bevonathoz kell) majd a tejet apránként adagolva kissé ragacsos, de jól gyúrható masszává dolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk tenyerünkkel, de ha van pici sodrófánk, azzal is elegyengethetjük másfél centi vastagságúra.
A még meleg rumos-tejszínes csokoládé megmaradt egyharmadával leöntjük, melyet szépen elsimítunk a tetején.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Enyhén megvizezett vékony pengéjű késsel hosszúkás szeletekre vágjuk és máris tálaljuk.

Nagyon finom, krémes, puha desszert.

Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!
