Szeretem a halat! Igaz, csak bizonyos formában és mennyiségben! Például az olajos halat salátában...vagy a csípős halászlevet...vagy a roppanós bundájú sült halat.
Most, hogy bőven benne vagyunk a farsangi időszakban, egy kellemes vendégváró halsalátát hozok! Könnyed, finom, variálható!
Én így készítettem:
Hozzávalók:
- 1 doboz olajos halkonzerv (nálam hekk törzs volt)
- friss saláta levél
- paradicsom, zöld paprika és kápia vagy kaliforniai paprika vegyesen
- egy marék oliva bogyó paprikával töltve
- lila hagyma és zöld hagyma
- citrom (frissen facsart leve és karikára vágott szeletei)
- só, frissen őrölt bors, oregano, bazsalikom
- reszelt répa és lila káposzta
- vékonyra szelt kígyóuborka
- kevés csipkebogyó olaj
Mindezek mennyisége kedv, lehetőség és ízlés függő!
Elkészítés:
A salátát és a zöldségféléket megmossuk, lecsepegtetjük és valamennyit hajszál vékonyra szeljük, tépjük. Az oliva bogyót félbe vagy karikákra vágjuk, a haltörzseket csinos kis darabokra vagdossuk. (én harmadoltam.)
Mindent egy mély tálba halmozunk. érdemes tálalás előtt fűszerezni, a sótól könnyen levet enged és összetöpped néhány összetevő!
Kevés sóval, borssal, frissen facsart citromlével, oreganoval és bazsalikommal fűszerezzük, majd óvatosan összekeverjük.
Tálalásul koktélos pohárba szedjük csinosan, amellyel együtt hűtőbe tesszük, amíg nem szervírozzuk. A poharak szélét citromkarikával díszítjük, a saláta tetejét pár csepp csipkebogyó olajjal ízesítjük. Ez szép narancs színt is kölcsönöz és növeli az íz és egészségvédő hatást!
Pirítóssal vagy csak magában tálaljuk!
Nagyon finom, érdemes jókora adagot készíteni belőle, mert könnyed és gyorsan fogy!
Látványában is pompás, próbáljátok ki!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!