ÍZcsiklandozó

"Pókhálós" keksz Halloweenra

2022. október 28. 16:20 - ÍZcsiklandozó

... rém egyszerűen


image_123923953_27_-1_1.jpg

 

Halloween hazánkban is egyre kedveltebb ünnep, amikor a gyerekek "Csokit vagy csalunk!" felkiáltással járják végig a szomszéd házakat, ismerősöket. Ilyenkor gyakran invitáljuk őket egy kis nassolásra, ha pedig hosszabb ideig látunk vendégeket, akkor komolyabb eszem-iszomra. Korábbi években már olvashattatok nálam leves, többféle főétel, almás pite receptet is erre az alkalomra, most azonban egy olyan pár perc alatt összeállítható, rémesen egyszerű finomság receptet hoztam, ami még a legkevesebb idővel rendelkező vendégváróknak is jól jöhet. 

Íme:

image_123923953_23_-1_1.jpg

 

Hozzávalók
- keksz
- mályvacukor/pillecukor

 

Elkészítés:

Egy számunkra kedvelt kekszet válasszunk, lehet töltött vagy csak sima. (Én kerek, csokikrémmel töltött nagyobbacska kekszet választottam). Sorakoztassuk nagy méretű tálcára egymás mellé azokat, hogy könnyen és gyorsan tudjunk dolgozni, mert a meleg mályvacukor gyorsan dermed. 
A mályvacukrot tegyük üveg tálkába és tegyük a mikrohullámú sütőbe. 10 másodpercig melegítsük. Ezalatt annyira olvad és puhul meg, amennyire kell és még nem hevül túl.


(TIPP: Mivel ilyenkor forró, óvatosan dolgozzunk, mert komolya égési sérüléseket lehet szerezni, ha nem vigyázunk, a gyerekekre csupán a rácsodálkozás és a kóstolás örömét bízzuk!)


Mutató és hüvelyk ujjainkkal megcsippentve fogjunk meg az olvadt mályvacukorból egy darabot és gyors mozdulatokkal húzzuk szét két ujjunkkal azt, ami így vékony szálat képez. Másik kezünkben tartsunk egy kekszet és próbáljuk pókháló szerűen ráillesztgetni többszörös mozdulattal, míg egészen élethűre sikerül. Ha az ujjunkról elfogy a mályvacukor, természetesen jöhet az újabb "csippentés" a tálkában lévő megolvadt és még meleg cukorból. Ha elfogy vagy megszilárdul, jöhet az újabb mikrózás.
Igazi "maszatolós türelemjáték"! Tálcán hagyjuk teljesen kihűlni a pókhálós kekszeket, majd tálalásnál "izgalmasan" elrendezhetjük az alkalomnak megfelelő dekorációk között.

 

image_123923953_18_-1_1.jpg

 

A mennyiségnek csak a képzeletünk szab határt, de feltétlenül számoljuk a kóstolásra is, mert igazán finom, amolyan "magát etető finomság"!

 

image_123923953_10_-1.jpg

 

Ha a mályvacukrot önmagában is kedvelő vendégekre gondolunk, akkor szerezzünk pár vékonyka, de mégis erős ágacskát, amit mossunk és szárítsunk meg, majd szúrjuk a maradék mályvacukor közepébe és tegyük a pókhálós kekszek közé a tányérra.

 

image_123923953_20_-1.jpg


Természetesen pók figurákat is érdemes a látvány miatt a dekoráció közé tenni, így igazán "élethű" lehet az asztalunk.


image_123923953_35_-1.jpg



Egyszerű, nagyszerű és finom!
Próbáljátok ki!

 

image_123923953_12_-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr3217963350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása