ÍZcsiklandozó

Rakott brokkoli

2020. március 01. 14:03 - ÍZcsiklandozó

... hús nélkül

img_1726-1.jpg

 

A brokkoli elképesztően sokoldalú zöldség! Persze megosztó alapanyag is, van aki rajongásig szereti, van aki ki nem állhatja.
Családomban az egyik kedvenc, így igyekszem minél többféle ételbe becsempészni. Most rakott főétel lett belőle, de készítettem már tócsniként is, és húsos egytálételhez is. 
Most is egytálétel lett belőle, de húsmentesen, jó sok sajttal gazdagítva. Azt hiszem, olyan finom, hogy a vegetáriánusokon kívül az egyébként húsevők is imádni fogják. Látványos, roppanós és krémes és mennyei!

Így készült:

 

img_1724-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 fej brokkoli
- 1 kisebb kápia paprika
- 4 dl főzőtejszín
- 2 egész tojás
- 20 dkg rizs
- 20 dkg Trappista sajt
- só, bors, köménymag, őrölt szerecsendió
- vaj a forma kikenéséhez

 

img_1721-1.jpg

 

Elkészítés:

A rizst enyhén sós vízben főzzük majdnem teljesen készre, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A brokkolit szedjük rózsáira és szintén sós vízben, kevés köménymaggal megszórva főzzük 10 percig, ami alatt csupán félkeményre puhul. Szűrjük le és hideg vízzel öblítsük át, hogy megakadályozzuk továbbfövését. 
Egy megfelelő méretű sütőtálat vajazzunk ki, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy mélyebb tálkában keverjük össze a főzőtejszínt az egész tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót is. A sütőtál aljába rakjuk bele a brokkolirózsákat, kanalazzunk rá a rizsből amit egyenletesen oszlassunk el a brokkolik között. Apróra vágott kápia paprikát és reszelt sajtot szórjuk rá.
A tejszínes-tojásos keverékkel öntsük nyakon, majd süssük enyhe pirulásig nagyjából 25 perc alatt.

 

img_1719-1.jpg

 

Gyorsan elkészíthető, laktató fogás! 

Próbáljátok ki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr7815498612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása